TikTok adverteren

In 2012 werd er in China een nieuwe app gelanceerd: Douyin. Nadat dit een groot succes bleek te zijn op de Chinese markt, werd er ook een app ontwikkeld voor het internationale publiek: TikTok. In deze app konden gebruikers korte muziekvideo’s maken en delen met hun volgers. Inmiddels wordt de app niet meer alleen gebruikt voor muziekvideo’s, maar zijn er filmpjes van allerlei aard te vinden.

Wat is Tiktok?

TikTok is een van de snelst groeiende socialmediaplatforms op dit moment. In Nederland waren er in november 2019 één miljoen gebruikers van de app, 83% hiervan is jonger dan 18 jaar (Emerce, 2019). De app wordt op dit moment dus voornamelijk gebruikt door jongeren. Het is verstandig om bij het adverteren op dit platform hierop aan te sluiten. In de app werden er, zoals gezegd, eerst enkel muziekvideo’s gemaakt, maar op dit moment gaat er van alles rond op het platform. Van iemand die trucs kan met een bal tot pranks en van lifehacks tot fails. Het enige wat ze allemaal gemeen hebben, is dat het korte filmpjes zijn. De filmpjes mogen minimaal 3 seconde en maximaal 15 seconde duren. Maar de video’s kunnen in een loop geplaatst worden, waardoor het maximaal 60 seconde aan elkaar kan duren.

Adverteren via TikTok

Er zijn twee belangrijke manieren om te adverteren op TikTok. De eerste is via het advertentieplatform achter TikTok. Dit is vergelijkbaar met de businessmanager van Facebook en Instagram. Hier kunnen advertenties worden opgezet en is het mogelijk om een bepaalde doelgroep aan te maken en hier specifiek op te targeten. Beginnen met adverteren kan op elk moment via: https://ads.tiktok.com/. Een andere manier van adverteren is door gebruikers van het platform te vragen om het product of de dienst te promoten. Er zijn een heel aantal mensen op het platform die een groot aantal volgers hebben. Zij kunnen het product of dienst promoten en hun volgers verwijzen naar een link of iets dergelijks. Dit is wellicht een betere manier dan een advertentie op het platform. Want de volgers vinden deze personen interessant en zullen eerder geneigd zijn om de instructies van deze voorbeeldpersonen op te volgen en het product of dienst aan te schaffen.

Wilt u weten wat TikTok voor uw bedrijf kan betekenen? Neem contact op via: info@keengo.nl en we kijken samen naar de mogelijkheden van het adverteren via TikTok of andere vormen van adverteren via social media voor uw bedrijf.

Wilt u meer lezen? Zie ook: https://keengo.nl/facebook-algoritme/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.